Poznávat svět nejen skrze vědu, ale i jídlo

Tomáš Uhnák patří mezi hybatele potravinové suverenity a místních potravinových iniciativ u nás. Jednu z nich sám založil a také vede – KPZ Smetanka. Šíře témat, kterými se Tomáš zabývá tím ale vůbec nekončí. Nejen v asociaci AMPI se Tomáš věnuje tématu Food policy, advokační práci a v současné době ho zajímá třeba i městské zemědělství a to, jak zapojit místní zemědělce a kvalitní potraviny do veřejného stravování. V loňském roce Tomáš rozhýbal zájem o psychický stav zemědělců v článcích Zemědělci v depresi a Zemědělci se nám hroutí. A všechna tato témata navíc Tomáš propojuje s uměním. Poslechněte si rozhovor, který vedla na Radiu Wave Tereza Špinková s Tomášem Uhnákem a Dávide Koronczi: “Poznávat svět nejen skrze vědu, ale i jídlo. V čem je přínosné spojení vědců a umělců nad chlebem?”

Příspěvek vytvořila: Šárka Krčílková (AMPI)
Zdroj foto: Nikolas Bernáth, Radio Wave

« Zpět na seznam zpráv