V pátek 20. října se v komunitním centru a zahradě Kotlaska sešlo na 23 účastníků z řad zemědělců a koordinátorů KPZ, studentů farmářské školy, provozovatelů spolkových obchodů a účastnili se i Ti, kteří působí v akademické a výzkumné sféře.
V první části setkání jsme se zaměřili na prezentaci příkladů z praxe. O svou strategii cenotvorby a o svůj finanční plán, jeho srovnání s léty předchozími a výhled do budoucna se podělili Simona Hrochová z Rodinná Farma Částkov, Marcela Týfová z komunitní KPZ Pikovice, Alena Lehmannová z Ekozahrada a statek Raková, Vraťka Janovská z Výdejna chutí, Jana Rosenbaumá z Rodinná farma Lukava a Jaku Pešek z Rodinné hospodářství Svobodné Hory.
Na základě jejich sdílení vyvstaly i tipy, jak na finanční udržitelnost.
Ještě před společným obědem jsme dali dohromady otázky s tématy, kterým bychom rádi věnovali pozornost, a které bychom si rádi zodpověděli.
Po obědě jsme vybrali témata a k nim jejich držitele. Utvořily se tak pracovní skupiny, které vybraná témata zpracovávali. A která to byla?
Na setkání bude navazovat online webinář „Co se událo na semináři Finanční udržitelnost v potravinových komunitách?“, který pořádáme 7.12. od 18:00 do 20:00. Chceme, aby toto téma bylo stále živoucí a mohli jsme mu dávat pravidelnější pozornost. Setkání bude otevřené i pro další zájemce, kteří se nemohli zúčastnit.
« Zpět na seznam zpráv