Jak aktivizovat členy v potravinových komunitách? Jak podpořit svého farmáře? Jak podpořit vzájemné sdílení zkušeností mezi komunitami? Těmito otázkami se zabývali hosté tří evropkých webinářů, které proběhly na jaře v rámci evropského projektu Food&More. Podívejte se na jejich záznam.
Klíčová témata a otázky, na které dostanete odpověď:
* Jak mohou členi KPZ podpořit svou komunitu? *Jak vysvětlit, že naše potravinová komunita není jen o bedýnce čerstvé zeleniny? *Potřebuje KPZ dobrovolníky nebo superhrdiny? * Jaká je role sítě KPZ při zdůrazňování principů potravinových komunit?
Během tohoto webináře jednotliví přednášející sdíleli své osvědčené postupy a výzvy, včetně způsobů motivace členů KPZ a sdílení odpovědnosti v rámci hlavní skupiny.
Přednášejícími byli:
Tomáš Uhnák, core group member of a CSA group, member of the KPZkoALICE network – Czech
(https://kpzinfo.cz/co-je-kpz/kpzkoalice/).
Tom O’Kane, Vegetable grower at the Cae Tan CSA farm, Wales (http://www.caetancsa.org/en/).
Anika Füger, coordinator of the Solawi network, Germany (https://www.solidarische-landwirtschaft.org/startseite).
Webinář proběhl v anglickém jazyce. Shlédnout ho můžete zde.
Klíčová témata a otázky, na které dostanete odpověď:
Přednášejícími byli:
Webinář proběhl v anglickém jazyce. Shlédnout ho můžete zde.
Klíčová témata a otázky, na které dostanete odpověď:
Přednášejícími byli:
Webinář proběhl v anglickém jazyce. Shlédnout ho můžete zde.
Webináře byly realizovány jako součást Erasmus+ projektu “Food&More – Consumer education for food citizens” finančně podpořeného Evropskou unií.