Záznam přednášky / Ken Laing: Jak hospodařit s nízkou uhlíkovou stopou

“Live like you will die tomorrow, farm like you will live forever.” Těmito slovy zakončil svou přednášku kanadský farmář Ken Laing, kterého Asociace místních potravinových iniciativ pozvala v únoru do Prahy při příležitosti oslav dne komunitou podporovaného zemědělství.

Ken Laing již 40 let hospodaří se svou rodinou na farmě Orchard Hill Farm na 93 akrech zemědělské půdy v režimu ekologického zemědělství, s pomocí koňské síly. Kromě běžných polních plodin pěstuje také zeleninu, kterou prodává v systému komunitou podporovaného zemědělství. Zároveň na své farmě sdílí své zkušenosti s dobrovolníky a stážisty z celého světa. 

Ken na pražské přednášce ve Výzkumném ústavu rostlinné výroby  mluvil o svých zkušenostech, představil, jak lze hospodařit s nízkou uhlíkovou stopou a respektovat při tom přirozené přírodní zákonitosti. Záznam z přednášky si můžete pustit zde

 

 

« Zpět na seznam zpráv